Ciekawy motocykl, nie za często spotykany. Nie miałem kontaktu, więc nie mogę niczego powiedzieć o jakości i wrażeniach z jazdy ale z wyglądu to taki jakiś "bulwiasty". Silnik i zbiornik wyglądają nieproporcjonalnie ciężko względem reszty. Życzę powodzenia w kompletowaniu i dużo radochy z jazdy.
_________________ Denerwować się to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty.
Obecnie jestem na etapie drukowania białej karty. Ale Guzzi mnie nie przestaje zaskakiwać. Gdy go kupiłem, to posiadał zaślepione dwie dolne kontrolki. Uznałem, że to producent śmieje się w twarz ówczesnym klientom, mówiąc, że są biedakami i zamiast wyposażenia muszą patrzeć na zaślepki. Jednak po czarnymi zaślepkami ukrywały się doły kontrolek. Jedna świateł, a druga luzu. I co najlepsze, owe kontrolki świecą. Tylko muszę załatwić jakieś oprawki do nich.
Ten czerwony strażacki egzemplarz pokazany przez Marka bardzo ładny.
Ten buraczkowy kolor nie za bardzo mi leży. Może to kwestia gustu. Kalkomanie mogły by sporo pomóc.
To tylne siodło z lat 30-40 to tak dla jaj? Bo przecież rasowy turystyk miał być i spodziewałem się raczej sztywnych kufrów w starym designie (jak w tym egzemplarzu z fotki motolisa).
Ale kibicuję ogólnie.
_________________ Iż Planeta '63 oraz NSU 351 OSL '38, M-72 '60, Junak M10 '64, H-D FLHRC '09, ...
www.nsu-riders.pl
Ten strażacki wydawał mi się zbyt oczojebny, a siedzenie od NSU nie dla jaj, tylko dla SKP. Kufry będą te same co w Junaku. Seryjne też były dla policji, ale nie są zbyt pojemne na moje oko, za to cena zaporowa.
U mnie mały postęp, furę zakupiłem tylko z kluczykiem w stacyjce. Zamki oryginalne jeden rozwiercony, zatem w ich miejsce idealnie podeszły zamki skrzynkowe.
A co do koloru, to kwestia oświetlenia, poprzednie zdjęcia były robione bez lampy przy pochmurnej pogodzie. Tutaj zdjęcie do białej karty.
Ja tam żadnych odstępstw nie widzę. Na mój gust, to fabrycznie Falcone Nuovo były tylko granatowe, albo zielone. Ale cii. Zatem skoro chcesz kliszę to mam też kliszę.
Ostatnio zmieniony przez Suchy Wto 24 Sty, 2023, w całości zmieniany 1 raz
Dużo lepiej wygląda motocykl w kolorze czerwonym.
Brakuje tylko kalkomanii/
Cieszę się, masz dla mnie kalkomanie. To nakleję je na Pikniku , ok?
Cytat:
nickeledon napisał/a:
Zaleciało kroniką kryminalną
z finałem, te budynki w tle wyglądają jak jakiś areszt, dla bardziej nie sfornych to i kojec tam widać
Spiker napisał/a:
Gdzie kupiłeś tę fajną koszulę w kratę?
Dostał - przecież w areszcie dostaje się jakąś wyprawkę.
Widać, kto nie był na ostatnim Piniku, Makaron kupiłem z muzeum w Ustroniu. Byliśmy tam na Pikniku. A koszula w kratkę akurat nie moja. Ja jestem ten na czarno.
Ostatnio wpadła mi w oko Falcone policyjne w malowaniu jak wersja cywilna. Gdybym ją zobaczył wcześniej to możliwe, że bym się skusił na takie malowanie.