IZHMOTO.PL - Forum użytkowników i sympatyków motocykli IŻ
IZHMOTO.PL Strona Główna
Pomoc Statystyki Szukaj Użytkownicy Grupy Galeria Rejestracja Profil Sprawdź Wiadomości Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
XVI Wystawa w Siedliskach k. Rzeszowa
Autor Wiadomość
Spiker

Motocykl: Planeta
Wysłany: Wto 28 Maj, 2024   XVI Wystawa w Siedliskach k. Rzeszowa

To już niebawem:

Więcej na pejsbuku organizatora:
https://www.facebook.com/Peknieta.Szprycha

Spiker

Wysłany: Pon 03 Cze, 2024   

No i jesteśmy po kolejnej edycji imprezy. Było niestety deszczowo. Nie padało może cały czas, ale kolejne opady pojawiały się dość regularnie skutecznie zniechęcając co bardziej wybrednych motocyklistów. Ale ja po raz pierwszy od wielu lat świadomie wyjechałem spod domu motocyklem w pełnym deszczu (oczywiście opatulony we wszelkie możliwe przeciwdeszczowe ochraniacze), bo jechać samochodem jakoś nie wypadało. Może dzięki temu Iż dostał szansę, bo ma najlepsze błotniki i solidne gumowe chlapacze.

Impreza nie była jednak taka zła jak można by przypuszczać przy takiej aurze. Główna wystawa pod dachem oraz przybycie niezawodnych stałych uczestników pomogło ją uratować. A nawet w południe, gdy na niecałe 2 godziny zrobiło się całkiem słonecznie to placyk dla gości szybko zapełnił się motocyklami odwiedzających. Jak zawsze od wielu lat nie zawiodła ekipa z Muzeum Silników Stacjonarnych w Konieczkowej odpalając non stop kolejne przywiezione eksponaty. Ogólnie było interesująco pomimo już 16-tej edycji i podobnej formuły. Tak więc kto nie był a mógł - niech żałuje.

Według mojego rozeznania (nie byłam przez cały czas) motocykle marki Iż były trzy:

Komar

Motocykl: DKW
Wysłany: Pon 03 Cze, 2024   

Proszę, wrzuć więcej zdjęć. Zawsze to miło pooglądać.

Ozzy
Fundator

Motocykl: Iż-49
Wysłany: Wto 25 Cze, 2024   

Ten Iż 350 Ju jakiś czas pojawia się na tej wystawie, teraz jest ukończony ale czy jedzący?
Znasz właściciela?

Spiker

Wysłany: Sro 26 Cze, 2024   

Komar napisał/a:
Proszę, wrzuć więcej zdjęć. Zawsze to miło pooglądać.

Miło, że ktoś się cieszy z tego pstrykania fotek na niszowych imprezach. Komar, mam sporo zdjęć z tej wystawy i mogę ci udostępnić. Mam tylko wątpliwości czy forum Iża powinno być rozwadniane innymi markami i wydarzeniami a wynajmowany serwer obciążany dziesiątkami mało interesujących większość zdjęć. Tak więc pomyślę nad jakimś rozwiazaniem zewnętrznym i podlinkuję tylko.

Ozzy napisał/a:
Ten Iż 350 Ju jakiś czas pojawia się na tej wystawie, teraz jest ukończony ale czy jedzący?
Znasz właściciela?

Nie wiem kto jest właścicelem, ale mogę się dyskretnie dowiedzieć. Na mój gust motocykl ekspozycyjny tylko.
W ramach wytłumaczenia: Motocykle na wystawę po dachem są przywożone dzień wcześniej. Świadomie nie jadę na towarzyszącą tym przygotowaniom imprezę, więc nie mam okazji obserwować rozładunku i pogadać z każdym właścicielem eksponatu. Łatwiej pogadać z osobami które przyjeżdzają na plac wystawowy w dniu imprezy. Ale i tutaj miałem problem z identyfikacją kierowcy tego 49, który stał cały dzień od rana i nikt sie przy nim nie kręcił. Ten 49 jest ewidentnie jeżdzący.
Gdzie te czasy, gdy znało sie prawktycznie każdego motocyklistę - hobbystę w promieniu stu kilometrów conajmniej ...

Komar

Wysłany: Czw 27 Cze, 2024   

Spikerze, jeśli możesz to wrzuć zdjęcia na jakiś serwer gugla i wyślij mi linka. Obejrzę a po wszystkim możesz skasować katalog lub zakończyć możliwość jego przeglądania dla osób postronnych

Spiker

Wysłany: Czw 27 Cze, 2024   

Komar napisał/a:
Spikerze, jeśli możesz to wrzuć zdjęcia na jakiś serwer gugla i wyślij mi linka. Obejrzę a po wszystkim możesz skasować katalog lub zakończyć możliwość jego przeglądania dla osób postronnych

Komarze, robić i udostępniać fotki dla Ciebie to prawdziwa przyjemność.
Proszę bardzo: https://photos.app.goo.gl/wnXAajKVnHE4V9Fx8

Komar

Wysłany: Sro 03 Lip, 2024   

Dziekuję Ci.
Zdjęcia prawie sprawiły, że byłem tam na miejscu z Tobą.
Było sporo naprawdę ciekawych pojazdów i gdyby nie pogoda to dość ciekawie były eksponowane. Niektóre pojazdy bardzo mi się podobały w kontekście dioram. Stworzyli bardzo przyjemny klimat.

Kilka motocykli i ich "renowacja" poraziły moje zmysły (kilka rosyjskich zaprzęgów udających "coś")

Spiker

Wysłany: Czw 04 Lip, 2024   

Na całkowitym marginesie ... Czy ktoś z was wie co w tym wyeksponowanym wojennym silniku DKW jest włożone w otwór rewizyjny przerywacza? Wygląda jak jakiś kompresorek włożony tam dla podpuchy i wywołania pytań ... Ale może się nie znam.

(Temat dotyczy pradziadka naszych Iżów więc nie do końca offtop)

Odpowiedz do tematu