Wysłany: Wto 02 Cze, 2020 Pomoc dla Erwina Gorczycy
Drodzy forumowicze, mojemu bardzo dobremu znajomemu Erwinowi Gorczycy spalił się garaż z kolekcją zabytkowych motocykli, myślę że tego człowieka nie trzeba przedstawiać ale na pewno nie można być obojętnym nawięc jego stratę więc proszę Was o wsparcie, bo to taki sam człowiek i pasjonata jak każdy z nas.
Myślę, że dodatkową formą pomocy, może być subskrybowanie kanału Wawrzyńca na Youtube (+ łapki w górę pod filmami) - zdaje się, że płacą już od 1000.
Także bardzo Was o to proszę.
Poniżej link do jednego z filmów na kanale:
https://www.youtube.com/w..._TCy4g8tI&t=61s
Strasznie przybił mnie ten pożar - dużo myślę o Jego sytuacji.
Człowiek który miał samowystarczalny warsztat (tokarka, frezarka, kompresor) musiał kupić sobie nawet wkrętak (wszystkie spłonęły). Zostały mu cztery lata spłaty kredytu za jeden ze spalonych motocykli, i co najgorsze będzie musiał odkupić Harleya J z 1929, którego dla kogoś remontował. Wydaje się, że zbiórka przyniosła pokaźną kwotę, ale po spłacie Harleya J chyba dużo mu nie zostanie...
Przy okazji wie ktoś, jaka jest różnica między Harleyem J a JD z 1929r? (wiem tylko, że w tym roczniku wprowadzili podwójne reflektory)
PS. Nasza akcja subskrybowania kanału "Zapach garażu" daje rezultaty - przybyło ponad 100
[ Dodano: Pią 12 Cze, 2020 ]
Już wiem : model J ma mniejszą pojemność - 987ccm (JD 1214 ccm). J oznacza motocykl z zapłonem bateryjnym (J, JD), F z magnetem (F, FD).
Niestety wersja J jest rzadsza i droższa
_________________ BMW R35, Simson 425 S, MZ BK 350, DKW NZ 350.
Koledzy udało się - jest 1000 subskrypcji
Napisałem Wawrzyńcowi o naszej akcji oto co odpisał: "rzeczywiście bardzo dużo osób zaczęło subskrybować I oglądać nasz kanał, już wiem czyja to zasługa nawet nie wiesz jacy jesteśmy wdzięczni". Jeszcze raz wielkie dzięki , ale walczymy dalej - dzięki temu więcej osób może dowiedzieć się o zbiórce...
_________________ BMW R35, Simson 425 S, MZ BK 350, DKW NZ 350.